Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Turski Dan mladih i sporta obilježen u Novom Pazaru

Centar za tursku kulturu u Novom Pazaru organizovao je danas prigodan program i dodjelu sertifikata polaznicima kursa turskog jezika povodom obilježavanja nacionalnog praznika u Republici Turskoj, 19. maja, Dana mladih i sporta.

Ovaj datum se ujedno obilježava i kao Dan sjećanja na prvog predsjednika moderne Turske Mustafu Kemala Ataturka.

Turski konzul u Novom Pazaru Bašar Bašola dodijelio je nagrade najuspješnijim polaznicima ovog kursa za školsku 2022-2023. Godinu.

Nastava je izvođena u šest različitih kategorija, a dobitnici su: Lina Koca (prva u grupi osnovaca), Amina Osmanović i Nizama Dazdarević (prve u grupama A1), Uma Ličina i Najla Nicević (prve u grupi A2), Amina Bejtović (prva u grupi B1), Fatima Kahrović (prva u grupi B2) i Ajla Čalaković (prva u grupi C1).

Dodjela nagrada najuspešnijim polaznicima kursa turskog jezika

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su mladi Novog Pazara – polaznici kursa turskog jezika, koji su izveli nekoliko poznatih turskih arija, kao i pobjednici Festivala stvaralašva mladih – hor Gimnazije, plesna grupa Ekonomsko-trgovinske škole, te folklorni ansambl Tehničke škole “Izudin Šušević”.

Na kraju programa, svi oni koji su odslušali kurs turkog jezika, kojih ima, kako je rekla koordinatorka Centra za tursku kulturu u Novom Pazaru Nejra Župljanin, preko 500, dobili su sertifikate.

H. Ziljkić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti