Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

U toku uređenje raskrsnice ulica Rifata Burdževića i Sjeničke

Saobraćajni inženjer Zavoda za urbanizam u Novom Pazaru Ahmed Koca rekao je danas da su na raskrsnici ulica Rifata Burdževića i Sjeničke postavljeni nadivičnjaci na trotoarima, a da će planirano kanalisanje saobraćaja biti završeno za nekoliko dana.

On je novinarima rekao da će narednih dana uraditi razdelno ostrvo, sa izdignutim ivičnjacima, koje će usmeravati vozila, kao i da će biti postavljena nova saobraćajna signalizacija i javna rasveta.

„Na ovaj način ćemo osigurati pravilno kretanje vozila i pešaka, uz postavljanje zaštitnih ograda za dodatnu sigurnost, kao i onemogućivanja parkiranje vozila. Ovo je jedino moguće rešenje koje je u skladu se propisima, a koje smo mogli da primenimo. Problem je u navikama naših vozača, koji se često zadržavaju na raskrsnici što nikako ne bi smeli da rade“, rekao je Koca.

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Vahidin Melajac rekao je da će sledeće nedelje biti završeni projekti koji se odnose na potese ulica Šabana Koča do stare Gradske toplane, 12. srpske brigade, od raskrsnice sa pijacom do one prema Autobuskoj stanici, kao i Čerkez mahale.

On je istakao da će uz finansijsku podršku EU Progres-a, od oko 200.000 evra, u narednih 18 meseci izraditi strategiju bezbednosti saobraćaja.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti