Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ugljanin: Bošnjačke partije da se izjasne na čijoj su strani

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin pozvao je danas predstavnike ostalih bošnjačkih stranaka i grupa građana da se jasno izjasne da li su na strani onih koji negiraju Bosnu i Hercegovinu (BIH), Bošnjake i genocid u Srebrenici.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN), na kojoj je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici, od milenijumskog značaja za Bošnjake.

„Ništa značajnije se nije dogodilo u istoriji Bošnjaka i BIH, da se celi svet sastao i izrazio poštovanje prema žrtavama genocida, osim države u koje mi živimo. Svi su potvrdili da se genocid dogodio, čak i one države koje su bile uzdržane, osim Srbije što je zaista zastrašujuće i zabrinjavajuće“, rekao je Ugljanin.

On je podsetio da je SDA Sandžaka ranije pozvala Srbiju da glasaju za usvajanje ove Rezolucije, „kako bi skinuli odgovornost sa novih generacija za zločine koje je neko počinio u njigovo ime“.

„Da bi bruka bila još veća, do te mere su degradirali svoje podanike, političke stranke koje su u koaliciji sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS) da oni ne smeju da se u medijima izjasne o Rezoluciji. Mi smo jedini podržali javno Rezoluciju, a poniženju su izloženi Bošnjaci koji su u koaliciji sa negatorima genosida“, rekao je lider SDA Sandžaka.

On je na pitanje portala Free media da prokomentariše izajve da će ova Rezolucija dovesti do udaljavanja Srba i Bošnjaka, rekao da su oni nakon svega već udaljeni.

„Sa ljudima koji negiraju genocid mi nemamo ništa, sa njima nema razgovora, ni druženja. Moramo da trpimo jedni druge, jer ovde živimo”, odgovorio je Ugljanin.

On je zaključio da se građani Tutina i Sjenice na predstojećim lokalnim izborima, u nedelju 2. juna, opredeljuju za opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

 A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti