Novi Pazar
-4°C

Ugljanin: SDA Sandžaka izlazi samostalno na izbore

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin kazao je danas da će ta partija samostalno izaći na predstojeće lokalne i parlamentarne izbore najavljene za 17. decembar.

On je na konferenciji za medije kazao da ta partija ima jasan cilj, program i ljude koji su sposobni da ih ostvare.

Istakao je da se ta partija zalaže za očuvanje i unapređenje prava Bošnjaka u državi, uspostavljanje pravne države, punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji, NATO savezu, te regionalnu saradnju, tržišnu ekonomiju, konkurentnu privredu i mirovno rešavanje svih političkih i teritorijalnih sporova.

“Delotvorno učešće Bošnjaka u javnom životu, proporcionalna zastupljenost u državnim organima i službama sa javnim ovlaštenjima, briga o porodici, očuvanje i unapređenje bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrijednosti u porodičnom i javnom životu, i zaštita javnog morala”, naveo je Uglajnin.

Ocenio je da su ključni faktor za ostvarivanje tih ciljeva bošnjačke partije koje koriste izborne povoljnosti koje pripadaju tom manjinskom narodu, te da odsustvo saradnje među njima cepa bošnjačko biračko telo.

“Kandidovanjem na listi velikih srpskih vladajućih stranaka ili ulaskom u koaliciju sa njima decenijama umanjuju izborni politički kapacitet bošnjačkog naroda i staju u službu vladajućih režima na štetu građana Sandžaka i bošnjačkog naroda”, ocenio je Ugljanin.

Na novinarsko pitanje zašto nije došlo do dogovora sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, on je odgovorio da je ta partija “rekla da nema nameru da razgovara o zajedničkom izlasku sa Bošnjacima, već da imaju druge aranžmane”.

Upitan da komentariše odluku Enisa Imamovića da napusti tu stranku, Ugljanin je kazao da je on, kao poslanik, na najbolji mogući način zastupao stavove partije u Skupštini Srbije i da je “primer političara koji je karijeru izgradio u zdravom političkom okruženju”.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti