Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Uspeli smo – Omer ide na Oksford!

Suma od 70.000 evra potrebna za studiranje mladog Omera Mihovića iz Novog Pazara na Oksford univerzitetu prikupljena je do noćas, saznaje portal Free media.

Omer za naš portal nije krio oduševljenje i zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj iznos prikupi.

“Osećam se neverovatno, ovo je zaista bio veliki projekat, ne samo za mene, već i za celu našu zajednicu. Skupili smo novac potreban za moje studije, a sada je na meni da predstavim svoj narod u najboljem mogućem svetlu na Oksfordu od oktobra”, rekao je on.

On se zahvalio svim pojedincima, privrednicima, javnim ustanovama, kompanijama i javnim ličnostima koji su mu pomogli u ostavrenju sna.

“Dobio sam podršku iz svih gradova Srbije, svakodnevno su mi uplaćivali iznose koliko je ko mogao. Bio sam pozitivno iznenađen kada sam video da i neke javne  ličnosti, poput Nikole Rokvića i drugih, uplaćuju novac i pozivaju ljude da mi pomognu da prikupim potrebnu sumu”, rekao je Omer.

Omer Mihović

Podsećamo, ovaj Novopazarac će na Oksfordu studirati molekularnu i ćelijsku biohmiju.

Ranije je za naš portal rekao da očekuje da će studiranjem na Oksfordu dobiti najkvalitetnije obrazovanje.

“Želeo bih da nastavim da se i dalje bavim naučnim radom i da doprinosim zajednici. Po završetku studija bih probao da se vratim, ako ne u Novi Pazar, onda u Srbiju i da se bavim naučnim radom na nekom institutu“, veruje Omer.

Omer je bio đak generacije u osnovnoj školi “Bratstvo”, a tokom školovanja u Gimnaziji dobio je na takmičenjima brojne nagrade i priznanja u zemlji inostranstvu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti