Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Usvojen rebalans budžeta i kreditno zaduženje

Nakon višečasovnog zasedanja odbornici vladajuće većine u Novom Pazaru usvojili su prvi rebalans budžeta za ovu godinu, koji iznosi nešto viši od četiri milijarde dinara, dok je planirani deficit 320 miliona dinara.

Usvojeno je i novo planirano kreditno zaduženje u iznosu od 300 miliona dinara, koje će, kako je rečeno, biti iskorišćeno za eksproprijaciju zemljišta duž reka Raška, Jošanica i Trnavica.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je glavni razlog za rebalans budžeta upravo podizanje ovog kredita.

„Vrednost kredita je oko 2,5 miliona evra, a vrednost korićenja je 25 miliona evra i to je najveći projekat korićenje koji se ove godine radi u zemlji. Planiranje korićenja ovih reka počelo je još pre pandemije korona virusa, 2019. godine“, rekao je Biševac.

On je istakao da će osim samog korićenja, koje finansira Svetska banka, biti urađene saobraćajnice, kao i 16 mostova.

Opozicioni odbornici su oštro kritikovali rebalans budžeta i novo kreditno zaduženje grada, nazivajući to „neodgovornim radom i nenamenskim trošenjem novca“.

Oni tvde da je Grad „na ivici finansijskog kolapsa i pred bankrotom, te da zaposlenima u gradskim preduzećima kasne plate“.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti