Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Usvojena peticija za formiranje stomatološke ordinacije za OSI

Prvi korak ka rešavanju dugogodišnjeg problema osoba sa smetnjama u razvoju, nedostatak stomatološke ordinacije za njih u Novom Pazaru, učinjen je večerašnjim usvajanjem peticije građana za njeno formiranje.

Odbornici Skupštine grada jednoglasno su usvojili ovu peticiju koju je potpisalo 4.700 građana, a na predlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Ovom odlukom obavezali su se gradski čelnici da obezbede finansijske, tehničke, kadrovske, prostorne i druge uslove kako bi ordinacija funkcionisala.

Odbornica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović ocenila je da društvena odgovornost nalaže da se čitava zajednica angažuje oko rešavanja ovog problema, a da dodatnu odgovornost imaju ljudi koji su na vlasti.

“Ovo će biti naše dobro delo, moramo da krenemo u realizaciju ovog projekta. Neka ovo bude prva faza, a da u drugoj tražimo neophodne dozvole od Ministartva zdravlja”, rekla je Hajdinovićeva.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da finansije neophodne za realizaciju projekta neće biti problem, te da će biti formiran tim od predstavnika svih odborničkih grupa, koji će u dogovoru sa nadležnima u Ministarstvu zdravlja uraditi sve neophodno za formiranje ordinacije.

”Grad će obezbediti finansijska sredstva. Znamo za sve teškoće, tako da bi nam svima značilo da olkašamo taj deo lečenja osobama osobama sa invaliditetom”, rekao je Biševac.

Sednici je prisustvovala grupa roditelja čija deca imaju smetnje u razvoju, koji nisu krili svoje zadovoljstvo nakon usvajanja ove odluke.

Ova deca uglavnom odbijaju saradnju sa stomatologom, pa zubne intervencije rade u opštoj anesteziji na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, što iziskuje dodatni stres i brojne finansijske troškove. Lista čekanja je obično duga, pa se dešava da čekaju i po šest meseci na vađenje zuba trpeći sve vreme bolove.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti