Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Veliki izbor maturskih haljina u Novom Pazaru

Maturske haljine su veoma važne za većinu devojaka u Novom Pazaru, jer je to prilika da pokažu koliko prate modne trendove, pa neretko ne pitaju za cenu samo da dođu do željene toalete.

Novopazarski butici nude različite modele ovih haljina, od onih nešto skromnijih pa do raskošnih- balskih, po uzoru na poznate dizajnerske kuće.

Maturantice sa kojima je razgovarala ekipa portala Free media imaju različita mišljenja o tome koliko novca treba izdvojiti za haljinu, koja će po njima obeležiti veče koje će pamtiti do kraja života.

Lejla Crnišanin kaže da je haljinu poručila preko interneta.

„Haljinu sam platila 70 evra. Mislim da je sve preko 100 evra previše za haljinu koje ćemo možda obući samo jednu noć“, kaže ona za naš portal.

Njena sugrađanka Almina Mavrić nam je rekla da traži elegantnu i dugu haljinu.

„Izbor maturskih haljina je zaista veliki, ima dobrih modela. Što se tiče cene, spremna sam da izdvojim koliko god treba novca za onu koja mi se bude najviše dopala“, ističe ova mlada devojka.

U ovdašnjim buticima kažu da maturantice uglavnom traže zanimljive, interesantne i na neki način drugačije modele, smelijih boja, ali i haljine sa ručnim radom.

„Nabavili smo i neke izazovnije modele, koje smo prvo prodalio. U ponudi imamo i brojne pristojnije modele, sa mnogo ručnog rada. Osim toga, tu su i kopije poznatih dizajnera, koje su veoma dobro urađene, sa gotovo istim materijalima“, kaže Bisera Ikić, vlasnica butika “Ladies and gentlemen“.

Ona ističe da su u toku i brojna sniženja haljina, koje su uglavnom unikati, te da u većim gradovima maturske haljine koštaju mnogo više nego u Novom Pazaru.

Mirzeta Mavrić, vlasnica butika “Show room“ kaže za naš portal da devojke za veliku mature najviše traže duge haljine i balske modele, dok su za malu maturu traženiji kraći modeli.

„Potrudili smo se da ove godine imamo inovativnih modela, da nije nešto što se viđa u svakom butiku i uglavnom smo uzimali po jedan model. Ima baš lepih modela i ručnog rada, a i cene su pristupačne i kreću se od 12.000 do 35.000 dinara. Najviše se prodaju crne, ljubičaste, plave i pink haljine, ali i nekim drugim malo smelijim bojama“, rekla je ona.

Mirzeta dodaje da male maturantkinje uglavnom traže takozvane princeza modele, odnosno šire haljinice.

„Cene haljina za malu maturu su mnogo pristupačnije, jer mislimo da za tu priliku ne treba da se izdvoji velika svota novca. Ima zaista lepih haljinica, a najtraženije su u roze, plavoj i zelenoj boji“, kaže ona.

Proslave malih i velikih matura ovdašnje osnovne i srednje škole organizuju krajem maja i početkom juna.

M. Numanović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti