Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Zećirović: Nadam se kompaktnosti opozicije

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović rekao je večeras da se nada da će opozicioni odbornici u Skupštini grada Novog Pazara održati kompaktnost na strani pravde.

On je na konferenciji za novinare ocenio da ipak kompaktnost u smislu dogovora nije moguća.

“GPS do sada nije ni od jedne političke partije dobio bilo kakav zvaničan poziv na razgovor, dogovor ili nekakvu platformu koju bismo usvojili da se izađe iz ovog izbornog procesa na što bolji način. Tu mislim na postizanje onih naših uslova sa kojima smo se uključili u ovu borbu, a to je obaranje vlasti koja više nema legitimitet“, rekao je Zećirović.

On je istakao da sa odbornicima Stranke pravde i pomirenja (SPP), ali i sa svim akterima u Skupštini grada ima profesionalan odnos.

“Doživljavam ih kao kolege odbornike, koji su dobili legitimitet na izborima. Čak bih voleo da se desi neko ozdravljanje unutar odborničkih redova Sandžačke demokratske partije (SDP)“, kaže Zećirović.

Komentarišući nesporazum oko njegovog mesta za sedenje na današnjoj sednici Skupštine, koje je protokol odredio za odbornike SPP, Zećirović je rekao da “nije do stolice i do onoga koji sedi u stolici, nego do glave”.

On smatra da Gradska izborna komisija (GIK) nije zakazala i održala današnju konstitutivnu sednicu u skladu sa Zakonom, te da se, kako je rekao, desilo grubo kršenje Statuta, Poslovnika i drugih zakona po nekoliko osnova.

“Ovo danas što smo imali priliku da vidimo ne dolikuje gradu od 120.000 stanovnika, jer je ovo, po meni, cirkus koji ne priliči nikako civilizovanim društvima i ljudima”, zaključio je Zećirović.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti