Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

BIRN: RTV Novi Pazar za pet godina dva miliona evra

Sa preko 235 miliona dinara, od kojih je većina iz budžeta Novog Pazara, RTV Novi Pazar je u poslednjih pet godina apsolutni rekorder po iznosu dobijenog novca iz javnih izvora među medijima u Srbiji, pokazuje istraživanje Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

Kako je objavio novopazarski radio Sto plus iz istraživanja BIRN-a vidi se da je na drugom mestu po iznosu dobijenih budžetskih sredstava Novosadska televizija sa 171,3 miliona dinara, a na trećem RTV “Belle Amie” iz Niša sa 128,6 miliona dinara.

Tih 235 miliona dinara, odnosno oko dva miliona evra, RTV Novi Pazar je dobila na 20 konkursa lokalnih samouprava i Ministarstva informisanja, ali im je ubedljivo najviše novca isplaćeno iz gradske kase Novog Pazara (gotovo 214 miliona dinara, na samo pet konkursa).

Ostalih dvadesetak miliona dobili su na 15 konkursa Ministarstva informisanja i opština Tutin i Prijepolje.

Predstavljanje BIRN-ovog izveštaja “Javno o javnim konkursima”

Tri medijska projekta RTV Novi Pazar, sufinansirana od Grada Novog Pazara u 2021. godini (46,9 miliona dinara), 2019. godini (45,6 miliona) i 2020. godini (45 miliona), bila su ubedljivo najskuplja u Srbiji.

Primera radi, najvredniji projekat Novosadske televizije, kao drugog najvećeg “dobitnika” na medijskim konkursima, bio je vredan tek 5,9 miliona dinara (2019. godine).

Posmatrajući medije, produkcijske kuće i udruženja građana kojim rukovode novinari iz Novog Pazara, na drugom mestu po ukupnom iznosu dobijenih budžetskih sredstava u poslednjih pet godina je TV Sandžak sa 23,85 miliona dinara, odnosno oko 200.000 evra.

Podatke o svim dobitnicima budžetskog novca na konkursima lokalnih samouprava i ministarstava možete pretražiti OVDE.

N.Kočović- radio Sto plus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti