Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Članovi KUD “Golija“ igrom do humanosti

Članovi Kulturno umjetničkog društva (KUD) “Golija” izveli su na humanitarnom koncertu 10 različitih koreografija, po dvije solističke i numere pjevačkih grupa, prvog izvođačkog ansambla i ženske izvođačke grupe.

Na koncertu u dvorani novopazarskog Kulturnog centra nastupilo je 217 učesnika, prvenstveno članova pripremnih grupa, koji su za brojnu publiku priredili dva sata kvalitetnog programa i veliku energiju na sceni.

Sve to imalo je samo jedan cilj-pomoć sugrađaninu, Nedeljku Komatini (17), koji od rođenja bori bitku sa dijalizom, a trenutno je na postoperativnom lečenju u Londonu.

“Koncert je bio isključivo humanitarnog karaktera. Novac od prodatih ulaznica ide našem sugrađaninu Nedeljku, kao vid podrške njegovoj borbi za zdravlje, jer su izdaci za liječenje veliki. Hteli smo da im na ovaj način bar malo olakšamo, da sakupimo što više novca i pomognemo njegovoj porodici. Ponosan sam što smo uspjeli da ovim koncertom okupimo veliki broj ljudi u publici“, kaže predsednik  ovog KUD-a Goran Asović.

Na kraju koncerta sakupljeno je 247.120 dinara koje će biti uručene Nedeljkovoj porodici.

Asović je za portal Free media istakao da je odziv građana bio rekordan i da je zadovoljan prikupljenim novcem.

“Još prije dva dana karte su bile rasprodate. Čak je bilo i onih kojima nije smetalo da kupe ulaznicu i prate koncet stojeći, sa strane. Drago mi je što su svi članovi društva pokazali dobru volju i što su se na ovaj način čak i najmlađi naučili humanosti“, rekao je on. 

Ovo je bio jedan od rijtekih folklornih koncerata na kojem su nastupali članovi pripremnih grupa.

“Djeca iz pripemnih grupa ne nastupaju često, s obzirom da obično na koncertima nastupaju oni najbolje pripremljeni, članovi prvog ansambla. Nakon juna, bilo je pravo vrijeme da napravimo još jedan koncert kako bi roditelji vidjeli šta mi radimo sa djecom, šta oni to uče, koliko su uvježbani, ali i da čitava javnost vidi kakva je budućnost ovog našeg društva“, rekao je Asović.

On je pojasnio da su se za ovaj nastup pripremali na redovnim probrama, a nešto intenzivnije posljenjih mjesec dana.

A.Šaljić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti