Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Dvodnevna poseta ambasadora EU Novom Pazaru

Ambasador Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuel Žiofre boraviće u četvrtak i petak, 7. i 8. septembra, u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru tokom koje će razgovarati sa brojnim društveno-političkim predstavnicima ovog grada, a posetiće i neke od uspešnih kompanija koje su koristila evropska sredstva.

On će se prema protokolu u koji je portal Free media imao uvid sastati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, predstavnicima manjinskih i verskih zajednica, medija i nevladinih organizacija, a posetiće Lejlek džamiju i manastir Sopoćani.

Tokom prvog dana posete pridružiće mu se slovenački ambasador Damjan Bergant i zamenik ambasadora Francuske Fatih Akcal.

Drugog dana sa ambasadorom Žiofreom će nekoliko ministara iz Vlade Srbije, Tanja Miščević ministarka za evropske integracije, Edin Đerlek ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj i Husein Memić ministar turizma i omladine, posetiti Agenciju za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA).

Osim toga, oni će posetiti i kompaniju “Bronja“, koja je iskoristila sredstva EU, kao i jedan prekogranični projekat – „Zajedničke akcije za bolju negu”.

A.Bajrović

Foto: EU Delegation to Serbia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti