Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Kolege podržale rad portala Free media

Predstavnici novinarskih udruženja, Ministarstva informisanja i telekomunikacija i novinari iz nekoliko gradova, posetili su danas redakciju portala Free media i time pružili podršku našem profesionalnom radu.

Oni su u Novom Pazaru učestvovali na konferenciji „Fenomen odgovornosti i svakodnevnica lažnih vesti“, koja je organizovala Akademska inicijativa “Forum 10”.

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski ocenio je tokom posete da su lokalni mediji podjednako važni kao i regionalni, pokrajinski i republički.

On je istakao da nema velikih i malih medija, jer oni sa velikom pokrivenošću često građanima ne pružaju najelementarnije informacije koje ih u svakodnevnom životu interesuju.

“Komunalije, vodosnabdevanje, problemi u školama ili vrtićima, pijace koja nema kišnu kanalizaciju i slično nisu banalni, već životni problemi ljudi, kojim se neće baviti nacionalni mediji. Upravo za takve informacije služe lokalni mediji, čija važnost je ogromna, odnosno ništa manja od nacionalnih”, rekao je Veljanovski.

Oni su tokom posete ukazali na važnost poštovanja novinarske etike, slobodnog izveštavanja bez pritisaka, ali i odgovornosti novinara.

N.Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti