Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Lekić: Zadovoljni smo rezultatima u Tutinu, ali ne i u Sjenici

Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Samir Lekić rekao je danas da je zadovoljan rezultatima koje je ta partija ostvarila na lokalnim izborima u Tutinu, ali da ne i onim koje su postigli u Sjenici.

On je na konferenciji za novinare rekao da su oni “vodili iskrenu i fer kampanju, tokom koje nisu uputili nijednu ružnu reč političkim protivnicima”.

“Očekujemo da SDP postane respektabilan politički faktor u Tutinu. Naša politika jedina može da sačuva Tutiin i Sjenicu, ali i celu Pešter od daljeg propadanja. Mi od politike razvojnih projekata nećemo odustati ni u budućnosti“, rekao je Lekić.

On je dodao da su očekivali veći broj glasova u Sjenici, gde njihov odbor nije mogao da se “izbori sa tamošnjom agresivnom političkom kampanjom”.

Liste SDP-a u Sjenici i Tutinu osvojile su po šest odborničkih mesta.

“Svakako da smo svedoci da je ta izborna kampanja u najmanju ruku bila vrlo agresivna i da je ta agresivnost možemo reći stobodno. Sve je kulminiralo samog izbornog dana, koji je protekao na ivici incidenata. Pred nama je ozbiljan posao konsolidacije odbora u toj opštini, koja ima ozbiljne potencijale za razvoj“, rekao je Lekić.

Konferencija za novinare Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru

Kako je istakao da je tokom ovih izbora bilo brojnih neregularnosti, kupovine glasova, pritisaka i ucena.

“To su stvari koje prete da obesmisle ceo izborni proces u Tutinu i Sjenici, jer su izbori praznik demokratije, a ono što smo videli tamo ne govori u prilog tome. Zato želim da obavestim građane da će SDP izaći pred Narodnu skupštinu Republike Srbije sa inicijativom da se pooštri kaznena politika za ova krivična dela, a pre svega za kupovinu glasova“, rekao je lider SDP.

On je pozvao i ostale partije da se pridruže toj inicijativi, ukoliko im je stalo da izborni proces u Sandžaku, ali i u celoj zemlji, bude regularan.

Lekić je na pitanje portala Free media rekao da su već razgovarali oko mogućeg učešća u budućoj vlasti u Titinu.

“Odazvali smo se pozivima, jer smo mi otvoreni za razgovore, ali nećemo odustati od onih principa za koje se godinama zalažemo. Svi dogovori koje budemo postizali u budućem periodu neće biti nauštrb tih principa“, zaključio je Lekić.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti