Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ljubitelji instrumentalne muzike uživali u nastupu Amara Mulića (VIDEO)

Ljubitelji psihodeličnih tonova u Novom Pazaru uživali su u originalnoj instrumentalnoj muzici i gitarskom solo nastupu Amara Mulića, koji u velikoj mjeri podsjeća na virtouza kakav je Džo Satrijani.

Ovaj nadareni mladi Novopazarac izveo je 10 numera originalne muzike na gitari, uz ritmove i matrice koje je komponovao, ujedno promovišući svoj konceptualni album pod nazivom “Basil”.

Riječ je o konceptualnom albumu fjužn muzike, u kojoj se prepoznaju segmenti džeza, roka, metala, ali bilo je i melodija koje asociraju na domaći folk.

Sve to je izvedeno u posebnom ambijentu, uz video efekte, koji prisutne simbolično vode na putovanje Univerzumom.

Amar za portal Free media kaže da se u smislu komponovanja za ovo pripremao čitavog života, te da je to muzika koja ga prati 13 godina.

“Za sam nastup sam se pripremao godinu dana. Posljednja pjesma koju je publika bila u prilici da čuje nastala je 2013. godine. Ovo je moj prvi javni nastup sa originalnim numerama, a mnoge od njih su mlađe“, kaže on.

Najavio je da će album uskoro dostupan u digitalnoj formi, na Spotify platformi i svim glavnim striming servisima.

“Na konačnu formu albuma i onoga što stvaram uticali su izvođači kao što su Stiv Vej, Džo Satrijani i mnogi grugi. Oni koji me znaju, sjećaju se da sam najprije radio aranžmane za kasilnu, akustičnu gitaru. Na mene je uticala i muzika iz video igara. Intersantno je kad čovjek prepozna izvor muzike i koliko je on uticao na njegovo stvaralaštvo“, rekao nam je Amar.

Oni koji ga poznaju od ranije kažu da su očekivali kreativnost i dobru muziku, ali ističu da je ovaj zanimljiv solo koncert bio posebno iskustvo.

Amar Mulić

Mnogi u publici su nam rekli da nestrpljivo iščekuju da ponovo čuju muziku koju Amar stvara.

Jedna od njih, Novopazarka Selma Birđozlić Ličina kaže da su kompletan ambijent, scena i sadržaj na Amarovom nastupu bili u potpunom skladu.

“Nekako su se savršeno uklopili svi vizuelni i zvučni elementi. Putovanje univerzumom uz Amarovu muziku, sa onim led ekranom i scenama iz svemira u pozadini, su prava fuzija energije, baš kao što i ime albuma govori. Pravi hapening u našem gradu, interesantna muzika, autentičan umjetnik i izuzetan mlad čovjek”, rekla nam je ona.

Čitav događaj imao je humanitarni karakter, jer je nakon koncerta dobrovoljnim prilozima poblika učetvovala u kupovini računara slabije imućnim studentima.

A.Šaljić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti