Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novopazarski mediji dobili preko 14 miliona dinara

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija sufinansiraće ove godine projekte 10 udruženja i medija iz Novog Pazara, sa preko 14 miliona dinara, saznaje portal Free media.

Prema rezultatima sedam konkursa, u koje je naš portal imao uvid, šest projekata Akademske inicijative “Forum 10“ biće sufinansirana sa oko 4,1 milion dinara, a četiri projekta udruženja “Journalistic plan” sa oko 2,1 milion dinara.

Ministarstvo će četiri projekta “Lokal media plana” sufinansirati sa oko dva miliona dinara, a tri “Radio televizije Novi Pazar” 1,5 miliona dinara.

Projekat “Sandžak televizije” biće sufinansiran sa million dinara, a dva projekta “Free media” sa 950.000 dinara.

Free media će realizovati projekat "Zvucima bogomolja" u okviru portala, kao i "U vrtlogu korupcije" u okviru radija.

Osim njih, sa po 800.000 dinara biće sufinansirani projekti “Centra za razvojnu politiku i saradnju” i “Novog doba”, a “A1tv” i “Pley ona” sa po 400.000 dinara.

Gledajući pojedinačno, na Konkusu za televizije odobrena su četiri projekta koja će biti sufinansirana sa 3,6 miliona dinara.

Šest projekata koja su odobrena na Konkursu na jezicima manjina biće sufinansirana sa 2,8 miliona dinara, a četiri na Konkursu za radio sa 2,1 milion dinara.

Na Konkursu za internet medije odobrena su četiri projekta, koja će biti sufinansirana sa blizu dva miliona dinara, dok će po dva projekta na konkursima za štampane medije i organizaciju stručnih skupova biti sufinansirana sa po 1,4 milion dinara.

Dva odobrena projekta na Konkursu namenjenom za osobe sa invaliditetom biće sufinansirana sa 850.000 dinara.

Novopazarska udruženja i mediji realizovaće u okviru ovih sedam konkursa ukupno 24 projekta.

A. Bajrović

Foto: Canva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti