Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Otvorena prodajna izložba “Umetnici za Tursku i Siriju“ (VIDEO)

Posetiocima Galerije Multimedijalnog centra (MMC) u Novom Pazaru večeras je predstavljeno 57 prodajnih radova, čijom kupovinom će biti pomognuti zemljotresom ugroženi građani Turske i Sirije.

Radove, čija cena se kreće od 70 do 300 evra, na ovoj humanitarnoj izložbi “Umetnici za Tursku i Siriju“ donirala su 52 umetnika.

Urednica programa MMC-a Amra Hodžić Jejna rekla je da je ovo najmanje što oni kao institucija i pojedinci, likovni umetnici, mogu da urade.

“Naše malo nekome je mnogo. Prodaja će se vršiti vrlo jednostavno- pored svakog rada je istaknuto ime autora, kontakt telefon i cena, tako da zainteresovani stupaju u kontakt sa autorom, gde se dogovaraju da li će sredstva biti direktno uplaćena na neki od žiro računa ili autoru koji će ih proslediti za pomoć Turskoj i Siriji”, rekla je Hodžić Jejna.

<em>Umetnici za Tursku i Siriju<em>

Slikar Rešad Prtinac rekao je za portal Free media da na ovaj način želi da pomogne ugroženom narodu ove dve zemlje.

“Jednu sliku sam već humanitarno prodao na svoju inicijativu i nije me uopšte zanimalo ko će da je kupi. Za humanitranu izložbu sam donirao tri svoje slike i rekao ljudima iz Galerije da oni formiraju cene koje treba da budu redukovane kako bi se što više dela prodalo. Voleo bi da se sve proda i da sredstva odu onima kojima su sada najpotrebnija”, rekao je Prtinac.

Nastavnica likovne kulture u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” Dušica Martić, koja je takođe je donirala svoj rad, kaže da je ova izložba delimično čini tužnom, ali i srećnom.

“Žalosno je što se sve to desilo i što smo se skupili tim povodom, ali mi je drago da smo se svi udružili da pomognemo tim ljudima. To dvostruko osećanje se vrti u meni. Nadam se da će ova izložba imati finansijskog odjeka. U svim prisutnima ovde, bili učesnici ili kupci ovih lepih slika ili grafika, predstavlja duhovno ispunjenje”, kazala je Martić.

Izložba će biti otvorena tri dana, a radovi će biti izloženi i na društvenim mrežama Kulturnog centra.

M.Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti