Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Predstavnici lista, NVO i mediji: Kampanja bila relaksirana

Predstavnici većine lista koje učestvuju na lokalnim izborima u Novom Pazaru, nevladinih organizacija i medija smatraju da je ova predizborna kampanja bila znatno relaksirana i drugačija u odnosu na prethodne godine.

Oni su na radnom doručku, koji je organizovala Akademska inicijativa „Forum 10“ povodom predstojećih vanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora rekli da je kampanja prošla bez veće agresivnosti, koja je bila karakteristična za ranije izborne cikluse.

Razgovarajući o nekoliko incidenata koji su se nedavno dogodili ukazali su na postojanje opasnosti da se slični ponove i tokom samog izbornog dana, 17. decembra.

Tokom skupa je rečeno da je uloga domaćih i međunarodnih posmatrača, koji su najavljeni u velikom broju, ali i medija od velikog značaja, da bi se upravo takve stvari predupredile.

Oni veruju da će posmatrači i predstavnici više ambasada uticati da izborni proces prođe transparentno i da zaista pokaže pravi izbornu volju građana Novog Pazara.

“Njihovo prisustvo ne ostavlja velike mogućnosti za zloupotrebe, ali ipak svi treba da budemo pripravni. Želja nam je da kao zajednica pokažemo da smo dovoljno sazreli da izbore možemo da sporovedemo demokratski, bez velikih tenzija i problema“, rečeno je na ovom skupu.

Prisutni su kritikovali, ali i hvalili rad pojedinih lokalnih medija, navodeći da oni od kojih se najviše očekivalo, koji imaju najveću odgovornost, tehničke i kadrovske kapacitete nisu ispunili svoju ulogu i zadatak da ravnomerno i adekvatno informišu građane o svim listama.

Cilj radnog doručka bio je predstavljanje formirane posmatračke misije Foruma 10,  kao i zajedničko promišljanje o refleksijama predizborne kampanje, ali i svih potencijalnih nepredviđenih okolnosti koje se mogu događati u toku izbornog dana, što može uticati na narušavanje volje građana Novog Pazara.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti