Novi Pazar
-4°C

Prikupljena četvrtina novca za Omerove studije na Oksfordu (VIDEO)

Za studiranje mladog Omera Mihovića iz Novog Pazara na Oksford univerzitetu do sada je prikupljena četvrtina od potrebnih 70.000 evra, koje treba da obezbedi za manje od dve nedelje.

Omer je na ovom univerzitetu upisao studije molekularne i ćelijske biohmije, a novac za troškove školovanja i života treba da sakupi do kraja ovog meseca.

On je za portal Free media rekao da do tada treba da pošalje izvod koledžu, odnosno da dokaže kako će pokriti navedene troškove.

“To mogu da uradim i dokažem ugovorima od firmi ili novcem na računu. Do sada smo prikupili preko četvrtine potrebnog iznosa. Verujem da ću uspeti i da ima načina, već sam izjavio da sam ja večiti optimista“, rekao je Mihović za naš portal.

On je istakao da je oduševljen podrškom koju svakodnevno dobija od sugrađana, ali i brojnih ljudi iz drugih gradova, kao i institucija.

“Studiranjem na Oksfordu bih dobio najkvalitetnije obrazovanje, jer je njihova katedra za biohemiju najbolja u Evropi. Želeo bih da nastavim da se i dalje bavim naučnim radom i da doprinosim zajednici. Po završetku studija bih probao da se vratim, ako ne u Novi Pazar, onda u Srbiju i da se bavim naučnim radom na nekom institutu“, veruje Omer.

ZA DINARSKU UPLATU: 

br. računa 265-6784399-29 

Primalac: Omer Mihović, ul. S. Nemanje 102, Novi Pazar

Svrha: Za školarinu na Oksfordu

ZA DEVIZNU UPLATU: 

SWIFT/BIC: RZBSRSBG Raiffeisen banka ad Beograd. IBAN: RS35265044000010581574

Name: Omer (Naser) MihovićAdress: S. Nemanje 102, Novi Pazar 

Correspondent: RaiffeisenBank International AG/ Austria/ RZBAATWW

On se u slobodno vreme i sada bavi naučnim radom, a trenutno volonterira kao urednik za jedan britanski naučni časopis.

Omer je bio đak generacije u osnovnoj školi “Bratstvo”, a tokom školovanja u Gimnaziji dobio je na takmičenjima brojne nagrade i priznanja u zemlji inostranstvu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti