Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

U sredu završna priredba na poseban način

Korisnici usluga Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) „Tahir Taša Delić“ u Novom Pazaru organizuju u sredu završnu priredbu na poseban način, u okviru koje će prošetati gradskim šetalištem.

Direktorka Centra za decu i mlade sa smetnjama u razvoju Lejla Delić kaže za portal Free media da će poput ostalih maturanata pre same šetnje imati organizovano grupno fotografisanje u Gradskom parku.

„Tim šminkera i frizera će ih sređivati kod nas u Centru, a onda će svečano odeveni prošetati gradom. Prvi put ove godine završnu priredbu organizujemo na ovakav način, jer ćemo kao i predstavnici ostalih obrazovnih ustanova ponosno prošetati gradom da nas vide naši sugrađani”, kaže Delićeva.

Ona ističe da su deca, mladi i odrasli sa smetnjama u razvoju veoma uzbuđeni i srećni zbog ovog događaja, jer do sada nisu imali priliku da na ovakav način obeže kraj radne godine.

Lejla Delić

„Na ovu ideju smo došli nedavno, kada je jedna Novopazarka na matursku šetnju povela brata, inače našeg korisnika. Videli smo koliko je to njemu značilo, pa smo shvatili da će i ostali biti srećni da prošetaju poput ostalih maturanata centrom grada”, rekla nam je Delićeva.

Šetnja gradom je planirala od 14 časova, a nakon toga od 15 sati počinje njihova završna priredba u hotelu Vrbak, gde će pokazati šta su tokom godine vredno učili i radili.

„Veoma su uzbuđeni i baš se raduju, vidimo po tome sa koliko sreće čekaju sredu. Za neke od njih to znači prvo sređivanje, prvo šminkanje ili prva lepa frizura. Dobar deo njih nije imalo priliku da učestvuje na nekim velikim manifestacijama”, kaže Delićeva.

Iz ovog udruženja pozivaju građane Novog Pazara da dođu u što većem broju i podrže osobe sa smetnjama, koje žele i trude se da postanu ravnopravni članovi društvene zajednice.

S. Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti