Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Zukorlić: Otvaramo novu stranicu unifikacije SPP-a

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je danas da je zadovoljan izbornim rezultatima, kao i da stavlja tačku na disoluciju partije, a otvara stranicu unifikacije stranke, ali i političkih prilika u Sandžaku.

On je na konferenciji za novinare rekao da je  najavio da će u Sjenici sa prijateljima iz grupe građana “Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović” i liste ”Aleksandar Vučić – Sjenica sutra“ raditi u narednom periodu na formiranju nove vladajuće večine.

“Cilj nam je stabilna vlast u Sjenici, a dobrodošli su i ostali politički faktori, pod uslovom da se oslobode kriminalaca iz svojih redova i onih koji su napravili štetu sjenićkoj vlasti u proteklom periodu. Pred nama je razvoj Sjenice i u narednom periodu ćemo raditi na projektima i nastaviti sve ono na čemu smo radili“, rekao je Zukorlić, koji je i ministar u Vladi Srbije.

SPP je u Sjenici, prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK), osvojila najviše glasova i devet odborničkih mandata, koliko će imati i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

On je istakao da su u Tutinu, pored svih udara i izazova, “najjača opoziciona stranka i jedina ozbilnja alternativa za budućnost ove opštine”.

“Iako su nas razbili u tri kolone, uspeli smo da sačuvamo i snagu i da ostanemo ozbiljan politički faktor. Pozdravljam poziv našeg nosioca liste, Farisa Rešovića, svim strankama da formiramo novu vladajuću većinu u Tutinu. Mogu slobodno da kažem da je ova stranka čudo, jer pored svih izazova od preseljenja lidara i osnivača, nastavljamo da pravimo ozbiljne rezutate“, rekao je Zukorlić.

On je čestitao Selmi Kučević, koja je nosilac liste Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Tutinu, na ostvarenom dobrom rezultatu.

Konferencija za novinare Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru

“Tutin je sada na prekretnici, na raskrsnici, između puta propadanja i zaostalosti, kojim je išao do ovog trenutka, i puta preokreta i razvoja, kojim može da pođe od ovog trenutka”, rekao je lider SPP.

Ova stranka je u Tutinu, prema podacima OIK osvojila šest odbornika, koliko i Sandžačka demokratska partija (SDP), dok je SDA Sandžaka ubedljivo pobedila sa osvojenih 18 odborničkih mesta.

Zukorlić je rekao da je stav o genocidu u Srebrenici iznosio više puta tokom kampanje, ali da tu osetljivu i bolnu temu za Bošnjake ne treba koristiti za jeftine političke poene.

“Video sam da su me prozivali, nisam hteo da odgovaram, o Srebrenici možemo da pričamo opet u Potočarima. Na pitanje koje mi je postavio Sulejman Ugljanin mogu da odgovorim 11. jula u Potočarima, kada dođe prvi put uživo na dženazu. Za mene se stavlja tačka na tu priču”, rekao je on.

Dodao je da su za dve i po godine, koliko on na čelu ove partije, bila četiri izborna ciklusa.

Osim u Tutinu i Sjenici, SPP je učestvovala i na lokalnim izborima u Subotici, gde je u koaliciji sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini (DSHV) osvojila tri, Bujanovcu, gde je dobila dva odbornika i u Beogradu, gde je ispod cenzusa.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti